شیوه رزومه نویسی برای کسب و کارها
آیا قصد دارید تا وارد بازار کار شوید؛ اما نمیدانید چگونه باید یک رزومه کاری کامل و بی نقص بنویسید؟ آیا این اولین تجربه نوشتن رزومه برای کسب و کار شماست و از اینکه باید چه بخشهایی را در رزومه خود قرار دهید و یا اینکه چطور سوابق تحصیلی و کاری خود را طبقهبندی کنید بیاطلاع هستید؟ به صورت کلی، رزومه یک توصیف کتبی و نوشتاری از اطلاعات کامل شخصی، مهارتها، دانش، سوابق کاری، سوابق تحصیلی و دستاوردهای شماست که برای استخدام در هر محل کاری، باید جهت معرفی شما، به کارفرما ارائه داده شود.
رزومه چیست؟
به صورت کلی، میتوان رزومه را به عنوان رایجترین مدرک و سندی معرفی کرد که برای استخدام در هر محل کار باید جهت معرفی خود به کارفرما ارائه نمود. در رزومه، بخشهای مختلفی وجود دارد که از اطلاعات فردی، تا سوابق تحصیلی و کاری را پوشش میدهند. در یک رزومه خوب، تمامی دستاوردهای افراد باید مکتوب شده و ثبت شده باشند تا بتواند اطلاعات فرد را به بهترین شکل به کارفرما منتقل کند.
بسیاری از افراد گمان میکنند که رزومه کاری همان سوابق کاری فرد است؛ اما این طرز فکر، یک تعریف ناقص را ارائه میدهد؛ زیرا یک رزومه استاندارد، شامل بخشهای متعددی است و سوابق کاری تنها بخشی از آن را تشکیل میدهد. برای مثال؛ سوابق تحصیلی، اطلاعات فردی، تجربیات و فعالیتهای مربوط به حرفه، تماما باید در رزومه شخص ذکر شده باشند. تعریف جالبتری از رزومه را میتوان به این شکل بیان کرد، که رزومه یک سند و مدرک بازاریابی فردی است! بنابراین شما برای بدست آوردن جایگاه شغلی مورد نظرتان، باید هر چه بهتر خودتان را معرفی کنید تا تصمیمگیری برای کارفرمای مربوطه، راحتتر گردد.
شما توسط این سند، یا همان رزومه کاری باید تجارب، صلاحیتها، تواناییها و دانش خود را به کارفرما نشان دهید تا بتوانید به رویای شغلی خود دست یابید. در واقع، نوشتن یک رزومه خوب یکی از مراحل مهم برای رسیدن شما به آرزوهایتان است! بنابراین، اگر رسیدن به اهداف، رویاها و چشماندازهای کاری و شغلی خود را در نظر دارید، بهتر است هر چه سریعتر آموزش نوشتن رزومه برای کسب و کار را فرا گیرید.
آموزش نوشتن رزومه برای کسب و کار(استاندارد)
یک رزومه حرفهای و فوقالعاده، باید قابلیت این را داشته باشد که نقاط قوت شما را برجستهتر نشان دهد و نقاط ضعف شما را بپوشاند. در واقع، این امر به معنای پوشیدن ویژگیهای منفی نیست، بلکه به معنای نشان دادن و بیان کردن تواناییها و مهارتهای شماست که ارزش و اهمیت بالایی دارند! به صورت کلی، شیوه طراحی رزومه ساختار و قوانین خاصی ندارد.
شما میتوانید آن را بر روی یک کاغذ چاپ کنید یا به صورت یک فایل PDF، به کارفرما تحویل دهید. بنابراین از این لحاظ هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. رزومه شما، سند و مدرکی است که کاملا متعلق به شما است و میتوانید دیزاین و طراحی آن را به دلخواه انجام دهید. در نتیجه، تا میتوانید خلاقیت خود را در این مرحله نشان دهید و کارفرما را تحت تاثیر ذوق و خلاقیت خود قرار دهید. البته با وجود این امر، یک رزومه حرفهای باید دارای اطلاعات و ویژگیهای خاصی باشد. کارفرما انتظار دارد که با نگاه کردن و خواندن رزومه شما، اطلاعات مفیدی را از شما بدست آورد.
نحوه نگارش و نوشتن رزومه برای کسب و کار شما، باید به گونهای باشد که بخشهای مهمتر را حرفهای و ماهرانه نشان دهد. تنها در این صورت است که شما در آینده شانس موفقیت در رسیدن به مرحله مصاحبه و در نهایت استخدام در محل کار مورد نظر خود را خواهید داشت! البته در نظر داشته باشید که، برخی از کارفرمایان ممکن است برای استخدام افراد، تنها به بخشهای مهم، قابل اهمیت و برجستهتر رزومه که مورد نظر خودشان است، اهمیت ندهند و تمامی رزومه را بخوانند. بنابراین، بهترین کار این است که شما مهارت و جدی بودن خود را با حرفهای نوشتن رزومه برای کسب و کار و به صورت کامل مکتوب کردن آن، نشان دهید.
یکی از نکات مهمی که باید در حین رزومهنویسی در نظر داشته باشید و رعایت کنید، این است که تمام تواناییها، سوابق، مهارت و ویژگیهایتان را در خلاصهترین شکل ممکن و در قالب جملات کوتاه و پربار و معنی بیان کنید. دلیل این امر، آن است که کارفرمایی که رزومه شما را بررسی میکند وقت ارزشمند و کمی دارد و ممکن است تنها یک نگاه روزنامهوار و خلاصه به رزومه شما بیاندازد. بنابراین لازم است که تمام محتوای با اهمیت و با ارزش رزومه را، به صورت خلاصه بیان کنید تا شانس این را داشته باشید که کارفرمای خود را تحت تاثیر قرار دهید.
اهمیت یک رزومه کاری زمانی مشخص میشود که بدانید، با معرفی خوب و دقیق خود میتوانید کاربلد بودن و متخصص بودن خود را در حرفه مورد نظرتان نشان دهید. همچنین، یک رزومه استاندارد باید بتواند در اولین نگاه، به بهترین شکل معرف شما و تخصص کاریتان باشد. در کنار تمامی این موارد، باید بتوانید اصول رزومهنویسی را کاملا رعایت کنید. رزومه، علاوه بر نشان دادن سوابق کاری، تخصص و مهارت شما، نشان دهنده این امر است که شما تا چه حد برای استخدام شدن و کار کردن جدی هستید! بنابراین تمام توان خود را جمع کنید تا یک رزومه عالی و بخشبندی شده را نوشته و عرضه کنید.
بررسی انواع مختلف رزومه
انواع مختلف رزومه بر اساس موارد متفاوتی دستهبندی میشوند. به صورت کلی، رزومهها میتوانند بر اساس شیوه نوشتن و کاربرد آنها به موارد زیر تقسیمبندی شوند:
دستهبندی بر اساس شیوه نوشتن
|
دستهبندی بر اساس نوع کاربرد |
ترتیب زمانی
|
رزومه کاری
|
عملکردی
|
رزومه تحصیلی
|
ترکیبی
|
رزومه کارآموزی
|
هدفمند |
رزومه آنلاین
|
نوشتن رزومه بر اساس ترتیب زمانی
در این نوع رزومه، سوابق و فعالیتها بر اساس ترتیب زمانی نوشته میشوند. لازم است که آخرین سوابق خود را به ترتیب جدیدترین تا قدیمیترین بنویسید. در واقع، آخرین سوابق در ابتدای رزومه باید نوشته شوند. این روش نوشتن رزومه، یکی از راحتترین و رایجترین شیوهها جهت نوشتن رزومه برای کسب و کار است. رزومههایی که بر اساس تاریخ و زمانبندی نوشته شدهاند، بسیار قابل فهم هستند؛ زیرا همانند زندگینامه مکتوب شدهاند. توصیه میشود دانشجویانی که فعالیتهای زیادی در طول تحصیل خود داشتهاند، از این شیوه نوشتن رزومه برای کسب و کار استفاده کنند.
عملکردی
شیوه نوشتن رزومه برای کسب و کار بر اساس عملکرد، معمولا زمانی مناسب و به جا است که برای درخواست شغل به خصوصی ارائه میشود. در این نوع رزومه معمولا تمرکز فرد باید بر روی عملکردها و فعالیتهای گذرانده شده در ارتباط با حرفه مورد نظر باشد. بنابراین در نوشتن رزومه برای کسب و کار بر اساس عملکرد، تنها بر سوابق تحصیلی و کاری تمرکز کنید که با حرفه مورد نظر شما در ارتباط هستند. افرادی که قصد درخواست استخدام برای مشاغل مدیریتی را دارند، میتوانند از این شیوه رزومهنویسی استفاده کنند.
ترکیبی
در رزومههای ترکیبی، همانطور که از نام آن نیز مشخص است، دو نوع رزومه بالا ترکیب میشوند. در واقع، در نوشتن رزومه برای کسب و کار به شیوه ترکیبی باید تمامی فعالیتها و سوابق بر اساس تاریخ دقیق ذکر شوند و همچنین، مهارتها، تواناییها و دانشهایی که فرد از آنها برخوردار است در این رزومه مکتوب گردند.
هدفمند
رزومهای که به شیوه هدفمند جمعآوری میگردد، باید به سبک یکی از سه نوع رزومه بالا نوشته شود. تفاوتی که این نوع رزومه با دیگر موارد دارد، این است که باید نسبت به هدف به خصوص یا جایگاه شغلی به خصوصی نوشته شود. تمامی بخشهای مختلف در این مقاله باید بر اساس کلمه کلیدی شرح شغلی نوشته شوند. این رزومه میتواند برای افرادی عالی باشد که قصد دارند تا به صورت آنلاین برای شغل مورد نظر خود درخواست دهند.
در واقع، در رزومههای آنلاین(که در ادامه به بررسی دقیق آنها خواهیم پرداخت)، ابزارهایی وجود دارند که کاملا رزومه شما را به صورت دقیق بررسی میکنند و در صورت مناسب بودن، به کارفرما ارجاع میدهند. بنابراین، این نوع رزومهنویسی میتواند برای این هدف نیز مناسب باشد تا رزومه شما بتواند توسط ابزارهای بررسی رزومه آنلاین، تایید شود.
نوشتن رزومه برای کسب و کار
رزومه کاری، مرسومترین شکل رزومه است که در آن مواردی چون سابقه کاری فرد، سوابق تحصیلی، اطلاعات فردی، مدارک، تواناییها و مهارتها به صورت کامل نوشته و ذکر شدهاند. این مدل رزومه، کاملترین نوع رزومه است؛ زیرا هم شامل سوابق تحصیلی و هم شامل سوابق کاری کامل شما خواهد بود.
رزومه تحصیلی
در رزومه تحصیلی، بخشی که بیشترین اهمیت را دارد ذکر سوابق علمی و تجربه کار در مراکز آموزشی است! معمولا، کاربرد این رزومه بیشتر برای افراد آکادمیکی است که قصد تحصیل، کار و یا همکاری با مراکز آموزشی را دارند. در این نوع رزومه نیز سوابق کاری، تحصیلی و پژوهشی باید نوشته شوند. همچنین، بیان کردن سابقه انتشار مقالات علمی، جوایز، دستاوردها و بورسیههای تحصیلی نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رزومه کارآموزی
این رزومه، درست مانند رزومه کاری است و به همان شیوه نوشته میشود. در واقع، در رزومه کارآموزی شما باید تواناییها، مهارتها، استعدادها، سوابق تحصیلی، کاری، استخدامی، پژوهشی و هرگونه سابقه دیگری را ذکر نمائید تا موفق شوید که توجه کارشناسان و مسئولان بخش استخدام را به خود جلب کنید!
البته، رزومه کارآموزی یک تفاوت عمده با رزومه کاری نیز دارد؛ تفاوت آن هم در این است که، شما نه به قصد استخدام رسمی بلکه به قصد کارآموز شدن و یاد گرفتن کار، این رزومه را ارائه میدهید. بنابراین لزومی ندارد که نگران مهارتهای خود در زمینه حرفه مورد نظر باشید. در نهایت شما به قصد یادگیری کار و تجربه کسب کردن میخواهید در دوره کارآموزی شرکت داشته باشید. بنابراین، آزادی این را خواهید داشت تا از تمامی فعالیتها و تواناییهای خود در رزومهتان صحبت کنید و تمامی فعالیتها در دوره دانشگاه و تحصیل خود را نیز ذکر نمائید.
رزومه آنلاین
رزومه آنلاین، نسبت به دیگر انواع رزومه کمی متفاوتتر است. در رزومههای نوع قبلی، خود شما مسئول بخشبندی و مشخص کردن اطلاعات هستید و میتوانید هر آنچه که تمایل داشته باشید، در رزومه خود عنوان کنید. بنابراین نوشتن رزومه برای کسب و کار شما و معرفی تخصصتان بر عهده خود شما است؛ اما در رزومه آنلاین، این شرکت و مجموعه است که مشخص میکند چه اطلاعاتی را از شما میخواهد دریافت کند!
جمعبندی نوشتن رزومه برای کسب و کارها
در این مقاله، به بررسی توضیحات کلی در رابطه با شیوه نوشتن رزومه پرداختیم. یک رزومه خوب و با کیفیت، میتواند به شما کمک کند تا مهارتها، تواناییها و تخصصتان را به بهترین شکل ارائه نمائید! نوشتن رزومه برای کسب و کار، قواعد به خصوصی ندارد؛ اما شما باید با توجه به استفادهای که قرار است از رزومه خود داشته باشید، اطلاعاتی را در آن ذکر نمائید. رزومهها به صورت کلی به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشوند که تماما به کاربرد آنها بستگی دارد

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...
دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...
دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...
کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...
:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0